Anasayfa » » Jack Gleeson

Jack Gleeson

10 Mart 2014 | 00:22

Jack Gleeson (d. 20 Mayis 1992) İrlandalı televizyon ve sinema aktörü. Taht Oyunları dizisindeki "Joffrey Baratheon" karakteri ile ün kazanmıştır.

Kariyer

Jack Gleeson İrlanda′nın Cork şehrinde doğmuştur. Yedi yaşında oyunculuğa başladı. Gleeson'ın oyunculuk kariyeri, uzun metrajlı filmlerde küçük roller ile başladı. Batman Başlıyor (2005), Shrooms (2007) ve A Shine of Rainbows (2009) rol aldiğı ilk filmler oldu. 2010 yılında, Alicia Duffy'ninBütün İyi Çocuklar filminde öncü rol oynadı.
Jack Gleeson 2009 yılında, ABD'nin önde gelen kanal grubu Home Box Office'in Taht Oyunları dizisinde Joffrey Baratheon karakteri ile başladı. Bu karakterinde,Yedi Krallığın veliaht prensini ve babasının ölümünden sonra tahta geçen acımasız ve sert bir karakteri canlandırmıştır.
Gleeson hâlen Dublin Trinity Kolejinde eğitimine devam etmektedir. Ayrıca 2012 yılında aynı üniversite de burs kazanmıştır. Jack Gleeson Taht Oyunları dizisi tamamlandıktan sonra, profesyonel oyunculuk eğitimi için kariyerine devam edeceğini söylemiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder